رابطه هوش هیجانی و بیزینس کوچینگ
از هوش هیجانی چه می دانید؟ در این مقاله به بررسی رابطه بین هوش هیجانی و بیزینس کوچینگ خواهیم پرداخت.
آمار هوش هیجانی
آکادمی هوش اعتقاد دارد که هوش هیجانی یکی از مهم ترین مهارت هایی است که هر شخص می بایست برای رشد و ارتقا فعالیت هایش در اجتماع به تقویت و ارتقا آن بپردازد،
به خصوص افرادی که در حوزه کسب و کار و بیزینس مشغول به کار هستند برای ارتقا بیزینس کوچینگ شان می بایست هوش هیجانی خود را ارتقا دهند.
هوش هیجانی مدیر و یا رهبر یک سازمان در پیشرفت ارتقا آن سازمان بسیار اهمیت دارد،
به صورتی که طبق تحقیقات بسیاری از افراد که شغل خود را رها کرده اند در واقع رئیس خود را رها کرده اند
و این امر این علت به وجود آمده که صاحبان مشاغل هوش هیجانی پایینی دارند
و در برقراری ارتباط دوستانه با کارکنان خود دچار مشکل می شوند و این موضوع سبب می شود
ما سازمان از نظر بیزینس کوچینگ نیز در شرایط خوبی قرار نگیرد.
هوش هیجانی موثر بر بیزینس کوچینگ شامل چه مواردی می باشد؟
بر اساس مدل های رهبری صحیح، برخی از موارد هوش هیجانی که بر بیزینس کوچینگ نیز اثر گذار است شامل موارد زیر می باشد:
- اصالت: شخص دارای اصالت، شخصی است که به تعهدات خودش احترام می گذارد، در مکان و زمان مناسب احساسات خودش را بیان می کند همچنین شخص اصیل از هر گونه رفتاری که ممکن است باعث درگیری و سوتفاهم بین افراد گردد چشم پوشی می کند. رهبرانی که این ویژگی را ندارند، در دید دیگران غیر قابل اعتماد به نظر می رسند.
- خودکنترلی: خود کنترلی و خود مدیریتی یکی از عواملی است هر رهبر مسلط به اصول بیزینس کوچینگ باید آن را رعایت کند. وقتی رهبری بتواند بر روی رفتار خودش کنترل و مدیریت داشته باشد مسلما می تواند سازمان و شرکت را در بهترین شرایط مدیریت کند.
- آگاهی اجتماعی: این توانایی در جهت درک و شناخت افراد مورد استفاده قرار می گیرد. هنگامی که ما به دیگران احساس ارزشمندی می دهیم از این ویژگی هوش هیجانی استفاده کرده ایم. یک رهبر می بایست بتواند به محیط اطراف و اطرافیان خود آگاه باشد و احساسات آن ها را درک کند و در مواقع لازم با آن ها همدلی داشته باشد.
- عملکرد الهام بخش: اگر یک رهبر از این ویژگی برخوردار باشد، می تواند در شرایط مختلف کار ها را برای کارکنانش آسان کند. یک رهبر الهام بخش باید گروه را برای حل مسئله ها تشویق کند و از آن ها حمایت کند.